2017. március 27., hétfő
  • Olvassa minden nap az agrárium friss híreit az MmgOnline agrárhírportálon!         Fizessen elő a Magyar Mezőgazdaságra, Magyarország egyetlen mezőgazdasággal foglalkozó hetilapjára!         Ezen a héten PénzMag és Vetőmagvilág melléklet a Magyar Mezőgazdaság hetilapban!          Megjelent a Kistermelők Lapja 2017. márciusi száma!         Megjelent a Méhészet 2017. márciusi száma!         Megjelent a Borászati Füzetek 2017/1. száma!        Megjelent a Pegazus - a lovasok lapja 2017. márciusi száma         Megjelent a Kertbarát Magazin 2017/1-2. száma!       Fizessen elő Magyarország nagymúltú kertészeti szaklapjára, a Kertészet és Szőlészetre!

Lapszemle

Évelők egynyáriakkal
Kertbarát Magazin (2016-9-10. szám)
Ambrus Mária Zsófia
2016.10.03., hétfő, 09:45

Virágágyásaink színei – akarjuk vagy sem – hatnak ránk. A harsány, erős színek élénkítenek, a visszafogott pasztellszínek megnyugtatnak. Ennek tudatában eltérő hangulatokat alakíthatunk ki a kert egyes helyein. Az előkert élénk színű virágai derűsen, vidáman, jókedvvel köszöntik a hazaérkezőt. A hátsó, pihenőkerti padról a visszafogott színárnyalatú virágágyás szemlélése segíti pihenésünket, a virágokon nektárt gyűjtögető rovarok, lepkék látványa pedig elfeledteti velünk a hétköznapok gondjait.

Virágzási csúcsot egy időben nyíló évelőkkel alakíthatunk ki, azokat jól kiegészíti néhány egynyári virág. Az egynyáriak közül azokat ültessük az évelőágyba, melyeknek az alakja, virágformája és színvilága illeszkedik az évelőkhöz. Kerüljük a harsány színeket. A pillangóvirág (Cosmos), a tátika (Antirrhinum), a titónia (Tithonia), a kúpvirág (Rudbeckia hirta), a kleopátra tűje (Cleome), a lisztes zsálya (Salvia farinacea) mellett az egynyári levéldísznövények közül a kereklevelű szalmagyopár (Helichrysum petiolare), a tarka virágcsalán (Solenostemon) és a feketecsalán (Perilla frutescens) is nagyon jó helykitöltő egynyáriak. Hosszan tartó nyílásukkal nemcsak az együtt virágzó évelők díszértékét növelik, hanem a virágszegényebb időszakokban is szépek. Az egynyári virágok többségéhez hasonlóan ezek is napos ágyásba valók. (...)
 

A cikket a Kertbarát Magazin 2016-9-10. számában olvashatja.

Hírlevél

Ismerősnek jelölöm

Magyar Mezőgazdaság Kft. 1141 Budapest, Mirtusz u. 2. Tel.: +36 (1) 470-0411 Postacím: 1591 Budapest, Pf. 294

Copyright © Magyar Mezőgazdaság Kft. 2009. Minden jog fenntartva!