Az áfonya gyümölcsét sokféleképpen felhasználhatjuk, de frissen fogyasztva is különleges és kiváló ízű. A különböző fajták eltérő érésideje miatt majdnem két hónapig (június második felétől augusztus közepéig) terem. Legismertebb az áfonyadzsem, de készíthető belőle szörp, ivólé, lekvár, krém, cukrozott gyümölcs, bor és gyorsfagyasztásra is kiváló. Sokféle sav: alma-, citrom-, borostyánkő-, tej-, oxálsav is található benne. Cukortartalma magas, gyakran eléri a 15 százalékot és káliumtartalma is jelentős. Vitaminok közül A-vitamint tartalmaz a legtöbbet. Többféle gyógyhatása ismert: vérképző, bélfunkció-javító, valamint légúti betegségek gyógyítására is alkalmas. (…)
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.