0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Az áfonya termesztése

Az áfonya ízletes, egészséges és a konyhában is sokféleképpen felhasználható. Termesztését, bár nem egyszerű, minden kertészkedőnek ajánljuk. 20-25 évig terem, évenként és bokronként 2-3 kg termést ad.

Az áfonya gyümölcsét sokféleképpen felhasználhatjuk, de frissen fogyasztva is különleges és kiváló ízű. A különböző fajták eltérő érésideje miatt majdnem két hónapig (június második felétől augusztus közepéig) terem. Legismertebb az áfonyadzsem, de készíthető belőle szörp, ivólé, lekvár, krém, cukrozott gyümölcs, bor és gyorsfagyasztásra is kiváló. Sokféle sav: alma-, citrom-, borostyánkő-, tej-, oxálsav is található benne. Cukortartalma magas, gyakran eléri a 15 százalékot és káliumtartalma is jelentős. Vitaminok közül A-vitamint tartalmaz a legtöbbet. Többféle gyógyhatása ismert: vérképző, bélfunkció-javító, valamint légúti betegségek gyógyítására is alkalmas. (…)

Forrás: